...
Dryckesburk med 90 % återvunnen aluminium

Det lilla oberoende mikrobryggeriet Red Hare Brewing Company i Marietta, Georgia, USA blir först med att tappa öl på en dryckesburk, som nästan helt består av certifierad återvunnen aluminium (bilden).
Det är företaget Novelis, världens ledande återvinnare av aluminium, som tagit fram den speciella aluminiumkvaliteten, som fått namnet evercan™.


Red Hare´s nya burkar, som börjar säljas i maj i år i sydöstra USA, består till minst 90 procent av certifierad återvunnen aluminium.

”Detta markerar inledningen på en kommersiell tillgänglighet av världens första dryckesburk med en hög andel återvunnen aluminium. Red Hare är en förebild, som andra dryckesföretag säkert kommer att följa”, säger Phil Martens VD och koncernchef för Novelis.

Red Hare Brewing Company är ett snabbväxande mikrobryggeri, som startade 2011. De flesta mikrobryggerier tappar sitt öl på glasflaska, men Red Hare valde burkalternativet och Novelis evercan-koncept eftersom man tyckte det passade med bryggeriet miljöprofil.

”Novelis slutna och certifierade process återvinning av aluminium till evercan-materialet stämmer med vårt engagemang att använda bästa hållbara affärsmetoder och gör evercan-burken till en naturlig symbol för varumärket Red Hare”, säger Roger Davis, grundare och VD för Red Hare Brewing Company.

Novelis skriver i ett pressmeddelande att deras återvunna evercan-aluminium nu finns tillgängligt på global basis för världens dryckesproducenter. Bolagets anläggningar i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien är alla nu certifierade av miljörevisionsföretaget SCS Global Services att tillverka evercan-materialet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK